Evropska poslanka Irena Joveva je v petek, 22. marca 2024, po srečanju in izmenjavi mnenj z mladimi v Mladinskem centru Hrastnik, govorila za Radio KUM24 o pomenu takšnih dialogov z mladimi, prednostih članstva v Evropski uniji in svoji vlogi v Evropskem parlamentu. ”Prepričana sem, da nisem popila vse pameti sveta, kot morda menijo nekateri politiki. Zato so zame srečanja z mladimi vedno dobrodošla, saj vidim v njih priložnost za učenje tudi z moje strani,” je ob tem dejala Joveva.

Poslanka je uvodoma izrazila priznanje radovednim mladim, ki so se na srečanju opogumili in aktivno vključili v razpravo. Poudarila je, da mladi s svojo energijo in neposrednim načinom postavljanja vprašanj prinašajo drugačen – svež pogled na svet. Zlasti je bila zadovoljna s kombinacijo konkretnih vsebinskih vprašanj in osebnih perspektiv, saj je prepričana, da tak pristop omogoča mladim boljši vpogled v vlogo evropskih poslank in poslancev ter bolj razumljiv vpogled v delovanje Evropske unije.

Nadalje je poslanka spregovorila tudi o svojem področju delovanja in pojasnila na kaj je najbolj ponosna.

”Izpostavila bi nedavno zaključeno zakonodajno zadevo, na katero sem izjemno ponosna – to je evropski akt o svobodi medijev, ki smo ga sprejeli na zadnjem plenarnem zasedanju. Gre za eno izmed področij, ki sem se jih v tem mandatu intenzivno posvečala, zato sem še toliko bolj zadovoljna, da smo jo uspešno zaključili pred iztekom mandata.”

Na vprašanje o tem, kako dobro so mladi seznanjeni s prednostmi članstva v Evropski uniji, je ocenila, da se veliko mladih prednosti zaveda. Kljub temu, pa je tudi veliko takih, ki te prednosti jemljejo kot samoumevne, saj so se rodili, odrasli in živijo v Uniji. Posledično morda sploh ne razumejo, koliko več priložnosti in možnosti imajo na razpolago za uresničitev svojega potenciala.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja