• IRENA
    JOVEVA

Mladi in zaposlovanje

Znotraj odbora za kulturo in izobraževanje (CULT) se osredotočam predvsem na tematike, povezane z mladimi. Kot poročevalka v senci za skupino Renew Europe sem delovala pri poročilu o Evropski solidarnostni enoti, ki mladim omogoča prostovoljsko delo ali sodelovanje pri projektih v svoji državi oziroma tujini, v dobro skupnosti in ljudem po vsej Evropi. V večletnem finančnem proračunu 2021 – 2027 je ta enota pridobila dodatno težo, saj ima prvič v zgodovini lasten proračun v višini nekaj več kot eno milijardo EUR, kar je skoraj trikrat več kot v prejšnjem finančnem obdobju.

Kot članica odbora za zaposlovanje in socialne zadeve (EMPL) sem del pomembnega odbora, ki je med drugim uspel z zakonodajnim predlogom o zagotovitvi minimalne plače v vseh državah članicah EU, ki njenim prebivalcem omogočajo dostojen življenjski standard. Namen te zakonodaje je spodbujanje vzpostavitve ustrezno visoke zakonsko določene minimalne plače, s tem pa dostojnih delovnih in življenjskih pogojev zaposlenih v Uniji.

Presegamo meje

Za mlade smo pripravili posebno spletno stran Ideje, ki presegajo meje s katero vam želimo ponuditi platformo za izražanje vaših mnenj, idej, želja in vas spodbuditi, da aktivno sodelujete pri ustvarjanju boljše prihodnosti v Sloveniji, EU in svetu. Najboljše predloge bomo v največji meri poskušali realizirati in vam tako zagotoviti, da vaše ideje ne bodo samo mrtva črka na papirju.

Več o sami platformi pa na povezavi spodaj.

Ideje, ki presegajo meje