Opravičujem se.

Palestinkam in Palestincem. Ljudem v Južni Afriki, ki me zdaj poslušajo in so šli čez eno tako agonijo. Opravičujem se vsem v regiji in vsem tistim po svetu, ki s(m)o na pravi strani zgodovine.

Opravičujem se, ker je predsednik SDS na obisku v Izraelu z nesprejemljivimi izjavami o podpori tamkajšnjega režima, celo z nekaterimi protipravnimi napovedmi, spodkopaval prizadevanja vseh, ki zagovarjamo mir, ki odločno obsojamo agresorje.

Opravičujem se, hkrati pa jasno in glasno na tem mestu povem vsem, da to ni uradna politika Republike Slovenije.

To je grobi povzetek mojega nagovora v Evropskem parlamentu, na sestanku delegacije EU-Palestina, kjer smo imeli čast poslušati stališča jordanskih in južnoafriških kolegov. Prosila sem tiste, ki zelo dobro vedo, kako je živeti brez osnovnih človekovih pravic, naj pojasnijo, zakaj so dejanja, kot je to Janševo, škodljiva in nevarna.

Odgovoril mi je človek, ki je bil kot najstnik zraven, ko je njegov dedek prejel Nobelovo nagrado za mir. Vnuk Nelsona Mandele. Če se temu ne zoperstavimo, je škoda lahko samo še večja. To pomeni, da se je treba mobilizirati in zagotoviti, da ljudje ne podpirajo takšnih politik. To je njihova taktika, toda naj vas ne ustavi!

To mi je povedal. In zdaj samo s še večjo vnemo ostajam na pravi strani zgodovine. Ponosna sem, da to isto počnejo tudi moja Gibanje Svoboda, moji Gibanje Svoboda Mladi in moj, naš predsednik vlade Dr. Robert Golob.

-Irena

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja