Evropska poslanka Irena Joveva se je v petek, 22. septembra 2023, odzvala na povabilo župana in obiskala občino Logatec. Tja se je odpravila z javnim prevozom, ne le zaradi evropskega tedna mobilnosti, pač pa zato, ker ga vedno uporabi, ko je to le mogoče. Na terenu si je med drugim ogledala prostore Brloga, kjer izvajajo različne dejavnosti za mlade, ter nove prostore Centra za duševno zdravje odraslih Logatec. Ob tem je izpostavila nujnost ustreznih prostorov ter ustrezne obravnave duševnih motenj, ki se žal lahko zgodi vsakemu od nas.

Župan Logatca Berto Menard je poslanki Jovevi predstavil izzive, s katerimi se srečujejo na občini. V nadaljevanju je poslanka obisk izkoristila še za terenska srečanja, pri čemer se je osredotočila na različne dejavnosti, ki zajemajo različne starostne skupine in ranljive dele družbe.

Srečanje s predstavniki Občine Logatec

Obisk prostorov Centra za duševno zdravje Logatec

 

 

 

 

 

 

Na Centru za duševno zdravje odraslih Logatec sta si z županom ogledala povsem nove prostore. Vodja centra, dr. Vesna Švab, je razložila, da se v centru trudijo prilagoditi potrebam bolnic in bolnikov ter jih vključiti v samo načrtovanje obravnave in zastavljanja ciljev. Z Jovevo sta se strinjali, da se duševna motnja lahko zgodi vsakemu, zato “potrebujemo prostore, kot je ta, s pristopom, kot ga imajo tu”, saj so odzivni v roku 48 ur in (zaenkrat) nimajo čakalnih vrst.

Nadalje je Joveva obiskala Brlog, kjer mladi prostovoljke in prostovoljci izvajajo različne dejavnosti za mlade ter jim s tem nudijo kakovostno preživljane prostega časa, športno udejstvovanje, celo pomoč pri učenju.

Svoj terenski obisk je poslanka zaključila s pogovorom z vodstvom ter učenkami in učenci Osnovne šole Tabor Logatec. Prisotni so poslanki predstavili projekt mladih osnovnošolk z naslovom ‘Moj, tvoj, naš planet’. “Imele so idejo in iz nje je nastalo konkretno ozaveščanje o skrbi za okolje,” je njihov projekt pohvalila Joveva, ki je med drugim z mladimi spregovorila tudi o slovenščini v Evropskem parlamentu, svojem delu za mlade in načrtih za prihodnost.

Druženje z mladimi v Brlogu

Pogovor na OŠ Tabor Logatec

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja