OK. Pojdimo lepo po vrsti.

Včeraj smo člani delovne skupine za medije v Evropskem parlamentu poslali pismo generalnemu direktorju RTV Slovenija Andreju G. Whatmoughu in direktorju TV Slovenija Urošu Urbaniji. Zapisali smo, da nas skrbi poslabšanje medijske svobode na tem javnem zavodu in direktorja pozvali, naj razmislita o njunem trenutnem pristopu do dogajanja ter najdeta primerno rešitev za novinarke in novinarje. Primerno za slednje, seveda, ne za omenjena gospoda oziroma njima bližnje politike ali podpornike.

Generalni direktor zavoda nam je že odgovoril, za kar se mu res iz srca iskreno zahvaljujem, čeprav o vsebini odgovora raje ne bom.

No, direktor televizije je medtem dal izjavo – le za katero televizijo –, v kateri med drugim pove, navajam “politična motivirana aktivitska, poslanka Irena Joveva” in še kaj, ampak res ne nameravam ponavljati vseh njegovih nebuloz.
Zdaj pa tako.

Aktivistka? “Kdor zelo aktivno deluje v kaki organizaciji ali gibanju,” piše v Slovarju slovenskega knjižnega jezika. Torej sem. Zelo aktivno delujem v Gibanju.

Motivirana? Absolutno. Motivirana rešiti RTV Slovenijo pred totalnim razpadom sistema – kar žal ni več daleč –, pred totalnim razpadom namena in pomena tega javnega medija, ki mora biti neodvisen.

Politična? Zagotovo, evropska poslanka sem, to v izjavi v bistvu pove tudi gospod Urbanija. Ni problem v tem, da sem jaz politična, veste. In on to ve. Problem je v tem, da je političen on. Direktor javne televizije.

Zato tak odziv, ki pravzaprav pove vse o takem kovu ljudi. O njihovih metodah in pogledih. Moja vest je čista.

– Irena

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja