Zakaj komuniciraš z ljudmi na način, kot da si “ena od njih”? Zakaj jim poveš po pravici celo to, ali žuraš, ali vsak dan skuhaš kosilo? Zakaj si sredi kampanje povedala, da si želiš otroka? In zakaj za vraga jim razlagaš praktično vsak svoj glas? Saj niso vsi javno objavljeni. Ostala boš brez volivcev, punca, če boš tako zelo iskrena.

To so dejanski citati. Ni pomembno, od koga vse. Pomembno je, da jih poslušam že od vstopa v politiko. Ampak najbolj pomembno je pa, da se z njimi ne strinjam.

Tako sem začela današnji govor na kongresu Gibanja Svoboda. Seveda sem “ena od njih”: ena od vas. S ponosom sem povedala ‘svoje’.

Zdaj je to to. Zdaj ni več “bi (lahko)”, zdaj je “bomo”. To je prihodnost. Skupaj bomo na lokalni, nacionalni in evropski ravni zdaj dosegli več. Več za Slovenijo.

Verjemite mi, ko vam povem, da se v EU zelo dobro zavedajo, skozi kakšno obdobje smo šli v Sloveniji med prejšnjo vlado. Zavedajo se, da je zaradi – čeprav kratkega, a takrat intenzivnega – obdobja iliberalizma nastala težava za vso Evropo, saj so nevarne populistične sile dobile nove zaveznike v sicer konstruktivni državi. Zavedajo se tudi, da je bil – in je še vedno – potreben velik napor, da je vlada pod vodstvom Roberta Goloba popravila oziroma popravlja škodljive ukrepe. Da v državi omogoča klimo, ki dopušča ter spodbuja neodvisnost institucij, strokovnost posameznic in posameznikov ter avtonomnost ljudi, da se odločijo, kaj zanje pomeni dobro življenje.

Končala sem pa z začetkom. Če sem že omenila, sem seveda tudi odgovorila: Da, tudi žuram včasih. Ne, ne skuham kosila vsak dan. ODLOČNO pa stojim za vsakim svojim stališčem, vsakim svojim glasovanjem, naj bo javno objavljeno ali ne.

In veste, kaj? Raje izgubim kakšnega volivca zaradi nenarejenosti in iskrenosti, kot pa da kakšnega dobim zaradi manipulacij in laži.

Lep konec tedna vam želim!

– Irena

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja