Evropska poslanka Irena Joveva se je v soboto, 6. aprila 2024, udeležila prvega Festivala Svobode, ki je potekal v Zbiljah in združil več kot 1500 udeleženk in udeležencev iz vse Slovenije. Na Festivalu je vladajoča stranka Gibanje Svoboda predstavila svojo listo kandidatov za prihajajoče evropske volitve, na katerih bodo državljani imeli priložnost glasovati 9. junija letos. ”Izredno ponosna sem, da sem v takšni ekipi. Še naprej bom bila bitke z veseljem, tudi zaradi vseh vas, ker brez vaše podpore ne gre,” je v nagovoru poudarila Joveva.

Ko je v prijetnem vzdušju napočil čas, da se kandidati predstavijo, je voditeljica opisala Jovevo kot aktualno evropsko poslanko, ki že skoraj pet let aktivno deluje v Evropskem parlamentu. Kot enega od njenih izjemnih dosežkov je izpostavila evropski akt o svobodi medijev, ki ga je poslanka sooblikovala z namenom, da novinarjem zagotovi boljše delovne pogoje, varnost pred političnimi pritiski in večjo transparentnost, ko gre za lastništvo medijev.

”Ena od pomembnejših bitk je zagotovo zakonodaja o svobodi medijev, ker svoboda je pač zakon. Bitka je tudi to, da ne odletiš, da se zavedaš, da nisi samozadosten, da nisi vseveden in, da brez ekipe ne gre. Tudi tega sveta, ki ga lahko spreminjam, ne morem spreminjati sama, zato sem izredno ponosna, da sem v takšni ekipi in bom z veseljem bitke bila še naprej.”

Izrazila je prepričanje, da se na bolje spreminja tudi področje slovenščine v digitalnem stvari poudarila da kot zagovornica slovenskega jezika na digitalnih platformah verjame, da bomo kmalu dosegli točko, ko bodo tudi spletne platforme znale uporabljati slovenski jezik.

Zaključila je s tem, da vsak dan znova v politiki gleda ljudi, ki pozabijo na svoje vrednote in načelam, medtem ko njena vedno ostajajo nespremenjena.

”Odločno stojim za svojimi načeli, vrednotami in vsakim svojim glasom. Moje vrednote se ne spreminjajo: Mir, pravičnost in svoboda.”

Po zaključenem uradnem delu programa je sledila novinarska konferenca, kjer so kandidati na listi podali svoje izjave.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja