Bi bilo smešno… Če ne bi bilo žalostno.

Njih se kritizirat ne sme, oni pa lahko počnejo vse. V imenu koga? Eno so njihovi Twitter troli, določeni mediji in/ali “mediji”, toda to… To je depeša, poslana Svetu Evrope v imenu vlade, pravzaprav v imenu Slovenije. V imenu koga, torej? Najprej se niso znali dogovoriti, kdo je to pismo napisal in kdo poslal. Potem menda nihče v vladi ni imel pojma, da se je to sploh pošiljalo. OK, to, da tri od štirih strank koalicije niso imele pojma, še ‘kupim’ (kar sicer vse pove o njihovi (ne)vlogi v tej vladi). Potem pa preberem, da z vsebino nista bila seznanjena ne zunanji minister ne predsednik vlade. Saj pravim, res bi bilo smešno, če ne bi bilo žalostno. Čakala sem samo še na stavek, da je spet kriv Marjan Šarec. No, ali pa Aleksander Čeferin, to je te dni bolj moderno. 🤔🙄

Skratka, te njihove “ugotovitve” so neprimerne, nedostojne, neutemeljene, le še dokaz več, da gre za neupravičeno izkoriščanje državnih ustanov za promocijo zelo ozkih strankarskih stališč. Prikladno so pozabili (oziroma “pozabili”) zapisati marsikaj, medtem ko so marsikaj tudi prilagojeno dodali. Kakopak.

Mediji so ključen steber demokracije. Če ima aktualna vlada več kot očitno dovolj časa za vse mogoče, bi se morda raje ukvarjala, na primer, z izboljšanjem pogojev za delo novinark in novinarjev. Ampak, ne, te “izboljšave” je očitno treba razumeti na način, da morajo vsi pisati in govoriti tako, kot je njim všeč, v nasprotnem primeru pa beremo takšne “ugotovitve” in hkrati spremljamo nesprejemljive pritiske ter napade na medije oziroma posamezne novinarke in novinarje.

Podrobnosti si lahko preberete tukaj.

Foto: Robert Balen

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja