Živjo! Sva Emilija in Irena. Najbrž poznate vsaj eno od naju in najbrž poznate tudi kakšno podrobnost o najinem poreklu. To veste tudi zato, ker se ga ne ena ne druga ne sramujeva. Nasprotno. Kot se tudi ne sramujeva najine domovine. Nasprotno! Za Slovenijo si želiva le najboljše in za to počneva vse, kar je v najinih močeh; ena z nacionalne, druga z evropske ravni.

In veste, kaj? Dobro nama gre. Na današnjem sestanku v Bruslju nam je ministrica Stojmenova Duh predstavila aktualne izzive in projekte na področju digitalne preobrazbe, mi pa njej, kaj v zvezi s tem trenutno počnemo in načrtujemo v Evropskem parlamentu.

Med drugim smo govorili o predvidenih ukrepih pri razvoju digitalnih kompetenc, o zagotavljanju ustreznega znanja uporabe digitalnih orodij za starejše, pa tudi o digitalizaciji izobraževalnega sistema v Sloveniji. Na to tematiko smo na odboru za kulturo sprejeli že precej poročil, ker gre za pomemben korak naprej pri nadgrajevanju vseh izobraževalnih sistemov. Računam na to, da bo država poskrbela, da bodo na ta korak dobro pripravljene vse šole, zlasti z ustrezno tehnološko opremo. Tu bo zelo prav prišla ravno tako danes bolj podrobno predstavljena vzpostavitev računalniškega sklada.

Seveda je beseda nanesla tudi na (ne)uporabo slovenskega jezika na digitalnih platformah. Obe sva veseli, da se tu zadeve premikajo. Da se!

– Irena

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja