Glasovala sem za Resolucijo Evropskega parlamenta o otrokovih pravicah ob 30. obletnici Konvencije OZN, saj poudarja, da bi morale biti pravice otrok v samem jedru politik.

Resolucijo sem podprla, saj pozdravlja zavezo nove Komisije, da bo predstavila novo celovito strategijo o otrokovih pravicah. Resolucija tudi ponovno potrjuje vse aspekte varovanja otrokovih človekovih pravic, predvsem odpravo vseh oblik nasilja nad otroki, in poziva države članice, naj več vlagajo v javne storitve za otroke, med njimi otroško varstvo, izobraževanje in zdravje.

Potrebujemo dobre zakone za zaščito in okrepitev materinskih in očetovskih pravic, da bi zagotovili zdravo in stabilno okolje za otroke, zlasti v prvih mesecih življenja. Njuno moramo razviti strateške okvire za zmanjšanje revščine, ki bi morali upoštevati tudi različne nedenarne vidike revščine, vključno z enakopravnim dostopom do zdravstvenih storitev, stanovanj in izobraževanja.

Resolucijo sem med drugim podprla tudi zato, ker poziva Komisijo, naj predstavi strategijo in nadgradi politični okvir, ki bo države članice vodil v njihovih prizadevanjih, da bodo otroci odraščali v vključujočih in uspešnih družbah, kjer ne bo zapostavljen nihče.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja